Korte cursussen & opleidingen

Korte opleidingen

Beter inzicht in jezelf en de ander
Zoek je meer plezier in het leidinggeven?
Wil je voorkomen dat je opgeslokt wordt door werk waar je geen energie van krijgt?
Zou je willen weten wat jouw dynamiek doet met je team?
Wil je leren om af te stemmen zonder je eigenheid te verliezen?
Zoek je meer rust en minder adhoc?

In deze korte cursus gaan we op basis van inzichten in drijfveren aan het werk met je eigen profiel, dat inzicht geeft in wat je drijft als je in flow bent, in wat je energie geeft; maar ook wat je belemmert of frustreert, of wat je gaat doen als je onder druk komt te staan. De manier waarop je waarneemt, denkt, doet en laat; of de wijze waarop je leiding geeft, wordt allemaal sterk bepaald door je drijfveren. Drijfveren worden beschouwd als voorspellers van gedrag. Inzicht in je eigen drijfveren biedt de mogelijkheden om je eigen functioneren ten opzichte van alle anderen om je heen, te evalueren en bij te stellen. Dit stelt je in staat te kiezen voor gedrag wat past bij wat jij graag zou willen bereiken. Je leert jezelf herkennen in situaties in gedrag en taal, je leert op basis van deze inzichten jezelf te sturen. Dit kan door op tijd weg te blijven bij wat je frustreert of door onder druk anders te gaan reageren dan wat je gewend bent te doen.

In taal en in gedrag laten anderen aan jou zien waardoor zij gedreven worden. In deze cursus leer je die taal en dat gedrag herkennen waardoor je inzicht krijgt in jouw mogelijkheden om daarop af te stemmen. Je zult ervaren dat je precies de juiste taal spreekt om je medewerkers te bemoedigen, aan te spreken of te inspireren.

De korte cursus bestaat uit 3x 2,5 uur verspreid over een aantal weken/maanden. De cursus gaat van start bij 3 inschrijvingen of meer. De cursus kan ook als individueel coachingstraject aangevraagd worden en wordt in dat geval in overleg op maat gemaakt.

Kosten korte cursus  600,- inclusief persoonlijk profiel, werkboek en app.
Individueel coachingstraject  op basis van offerte, vanaf 600,- inclusief bovenstaande.
Geef je op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@tallentaa.nl

Echt toekomen aan talenten van kinderen met de Talentenarchipel
Wil je werkelijk werk maken van talentgericht onderwijs binnen je school?
Zoek je een middel om eenvoudig binnen de bestaande setting toe te komen aan het ontdekken en inzetten van de talenten van de kinderen?
Leer je graag hoe je de vrijheid en creativiteit van kinderen stimuleert zonder in een chaos of veel van het zelfde te belanden?

Met deze korte opleiding van 4 dagdelen (woensdagmiddagen) leer je het instrument Talentenarchipel kennen en maak je een start met de inzet ervan. Je leert door middel van de procesgerichte didactiek ruimte te bieden aan creativiteit van kinderen en tegelijkertijd die ruimte te begrenzen door een duidelijke opdracht mee te geven. In deze opleiding werken we in kleine groepen waar jouw leervragen volop aan bod kunnen komen. Je leert op basis van je kennis van het concept Talentenarchipel in de praktijk lessen vorm te geven die tegemoet komen aan de verschillende talenten van kinderen. Er is ruimte om te ontdekken hoe het kan werken bij collega-scholen die al langer met dit concept bezig zijn.

Kosten korte cursus 600,- inclusief toegang tot database met materialen en lesvoorbeelden. De cursus gaat van start bij 4 inschrijvingen of meer. De cursus kan ook incompany worden aangeboden, op basis van offerte vanaf 600,- en wordt in dat geval in overleg op maat gemaakt.

Geef je op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@tallentaa.nl