Audit inspectiecheck

Check-inspectie

Om je als schoolleider samen met je team goed voor te bereiden op het inspectiebezoek kun je overwegen om tallentaa een audit te laten doen. Een ‘check-in’ waarbij we een dag lang de school onder de loep nemen. Lesbezoeken, groepsplannen beoordelen, opbrengsten analyseren en beschreven beleid toetsen aan de werkelijkheid. Klopt het verhaal wat verteld wordt in je school met wat je beschreven hebt en wat echt nodig is? Hoe afgestemd is jullie onderwijs op de kinderen?

Wat levert het je op?

Leerkrachten die vol zelfvertrouwen het daadwerkelijke bezoek tegemoet zien omdat ze te horen hebben gekregen waar ze goed in zijn, wat ze nog groter mogen maken en wat ze zeker niet moeten vergeten. De intern begeleider en locatiedirecteur ervaren hoe ze samen het gesprek voeren, waarin ze elkaar aanvullen en versterken, ieder vanuit hun eigen rol. Ze krijgen scherp waar hun school staat, wat goed ontwikkeld is aan unieke kwaliteiten van dit team of deze school, en waar nog aan gewerkt moet worden. Samen taal geven aan analyses van de opbrengsten en de zorgtrajecten, zodat er heldere plannen liggen.

Goed voorbereid = met zelfvertrouwen trots zijn op waar je nog beter in wilt worden.

Na een goede en scherpe audit klaar voor het inspectiebezoek met een groen resultaat. Professionals die hun taak verstaan!
(Gert Westerik, Manager Onderwijs Sterrenschool Ermelo)